Idea stworzenia browaru remieślniczego narodziła się w piwnicy babci Alicji, kiedy testowaliśmy swoje pierwsze pomysły w domowym garnku. Misternie opracowane receptury przez Karola i Mateusza, testowane przez certyfikowanych sędziów, obroniły się na takich konursach piwowarskich jak Birofilia czy Warszawski Festiwal Piw Domowych zdobywając trzecie i pierwsze miejsce w swoich kategoriach.

Sukcesy w konkursach, pchnęły nas do otworzenia browaru kontraktowego. Warzyliśmy w płockim browarze Tumskim, radomskiej Piwowarii, a następnie w Szczyrzyckim Browarze Cystersów „Gryf” oraz Janie Olbrachcie w Piotrkowie Trybunalskim.

Doświadczenie zebrane w różnych miejscach spowodowało, że marzenie o wybudowaniu własnego Browaru zaczęło się urzeczywistniać. Nasz zespół się powiększył – dzięki wsparciu Michała i Tomka dopięliśmy swego. Dzisiaj działamy już na swoim, warzymy piwo na znakomitej wodzie z Puszczy Knyszyńskiej co pozwoliło nam zdobyć srebrny medal w kategorii pale and amber lager na Konkursie Piw Rzemieślniczych.

W piwowarstwie stawiamy na naturalność, jakość i pomysłowość, i mając już odpowiednie warunki chcemy tworzyć piwo, z którego zawsze będziemy dumni.